• Fractura coronara complexa

  DESCRIERE CAZ CLINIC

  Acest caz clinic prezinta o fractura incizala complicata cu fractura coronara palatinala profunda. Rezolvarea cazului a implicat colaborare interdisciplinara a 3 specialisti: restauratistul direct, endodontul si parodontologul. Palatinal s-a realizat o alungire coronara chirurgicala gingivo-osoasa complicata de extinderea liniei de fractura in imediata a propiere a gaurii incisive. La realizarea cazului au colaborat, ca de obicei, Dr. Cristina Ghita, dr. Dan Blebea si dr. Sergiu Nicola.

 • Reatasare de fragment fracturat

  DESCRIERE CAZ CLINIC

  Copilul in varsta de 14 ani isi fractureaza incisivul central la scoala, recuperand fragmentul. Retasarea se face dupa o saptamana, dintele pastrandu-si vitalitatea. Dr Cristina Ghita

 • Reatasarea unui fragment dentar incorect atasat si reatasat corect

  DESCRIERE CAZ CLINIC

  Atunci cand fragmentul fracturat nu este atasat corect din primul moment, dintele va fi inalt si vor aparea dureri. Detasarea sa poate aparea in orice moment riscand inghitira sau aspirarea fragmentului, ln acest caz, fractura a fost complicata cu deschiderea camerei pulpare, iar cimentara fragmentului a fost compromisa, prin pozitionarea incorecta si prin tehnica aleasa pt cimentare. Interventia in echipa endodont-restauratist a permis reatasarea cu succes a fragmentului si mentinerea vitalitatii. Este esentiala monitorizarea acestor cazuri. Nicio restaurare nu este la fel de estetica si functionala precum propriul fragment dentar iar prognosticul pe termen lung este deosebit de bun.
  Dr. Monica Voiculeanu, Dr. Cristina Ghita.

 • Reconstructia directa a dintilor fracturati (minim invaziv)

  DESCRIERE CAZ CLINIC

  Restaurarea dintilor fracturati se poate face si direct, in cabinet, folosind un conformator din silicon si rasini compozite prin tehnici directe de stratificare, pas cu pas. Reconstructiile corect facute sunt estetice si functionale, cu prognostic foarte bun in timp.
  Dr Cristina Ghita